Rijopleiding vlakbij Emmen

Rijlessen voor het besturen van kleine en grotere voertuigen

Bij Piet Gons Transport- en Rijopleidingen haalt u uw rijbewijs voor het besturen van een personenauto, camper, vrachtwagen en voertuig met aanhanger. Ook verzorgen wij BE, C en CE-opleidingen voor collega-rijscholen. Wij beschikken over een eigen wagenpark die voor elke rijopleiding inzetbaar is. Een ander groot voordeel is dat we SOOB-gecertificeerd zijn, waardoor onze opleidingen extra voordelig te volgen zijn
 

NIEUWS:
Ook bij ons kunt u terecht voor het C1 (Camper) rijbewijs.
Bel of mail gerust voor meer informatie!

Onze opleidingen

Praktijk- en theorielessen

Rijopleiding vlakbij Meppel

Praktijk

 • Het Nieuwe Rijden (7 uur)
 • Rijoptimalisatie (7 uur)
 • Lange Zware Voertuigcombinatie (7 of 14 uur), opleiding met examen

Theorie (7 uur)

 • Digitale tachograaf
 • VCA basis
 • VCA vol
 • ADR basis
 • ADR tank 1 en 7
 • Professionele verkeersdeelname & actuele verkeerskennis
 • Beroepshouding en sociale & communicatieve vaardigheden
 • Veiligheid tijdens het werk, leefstijl en gezondheid
 • Laden, lossen, rijden & rusten

Wij maken gebruik van het VTO-lesprogramma. Verschillende cursussen kunt u ook via e-learnings volgen. U werkt dan 4,5 uur thuis op de pc en krijgt 2,5 uur klassikaal les.

Rijopleiding vlakbij Hoogeveen

Vrachtwagenchauffeurs opgelet!

Staat Code 95 al op uw rijbewijs aangeduid? Dit is sinds september 2016 een verplichte code voor beroepsmatige chauffeurs. Bij Piet Gons Transport- en Rijopleidingen bieden we Code 95-nascholingscursussen.

Meer over deze cursus
Piet Gons Transport- en Rijopleidingen in Hollandscheveld

Camperrijbewijs halen (rijbewijs C1)

Voor het besturen van een camper met het gewicht tussen 3500 kg en 7500 kg heeft u een camperrijbewijs nodig. Dit is nu mogelijk bij Piet Gons rijopleiding. 

Piet Gons Transport- en Rijopleidingen in Hollandscheveld

Vrachtwagenrijbewijs halen (rijbewijs C)

Wanneer u een voertuig wilt besturen dat zwaarder is dan 7.500 kg, dan heeft u een vrachtwagenrijbewijs nodig. Ook wel bekend als het groot rijbewijs. 

Volg rijles in Hollandscheveld

Leren rijden met aanhanger achter vrachtwagen (rijbewijs CE)

Heeft u uw vrachtwagenrijbewijs al in bezit? Dan kan de volgende stap het CE-rijbewijs zijn. Tijdens de vervolgopleiding E achter C leert u – uitsluitend in de praktijk – om met een aanhanger achter de vrachtwagen te rijden. Deze rijopleiding heeft u binnen een paar dagen afgerond.

Volg een cursus Code 95 en blijf beroepschauffeur

LZV-voertuig leren rijden (in 2 dagen te behalen)

Wilt u in een lang voertuig leren rijden, haal dan het LZV-certificaat (langere en zwaardere vrachtwagencombinaties). Na het behalen van het examen mag u vrachtautocombinaties besturen die maximaal 60 ton wegen. Voor het behalen van een LZV-certificaat dient u minimaal 5 jaar in het bezit te zijn van het CE-rijbewijs. 

Rijopleiding vlakbij Emmen

Rijbewijs A halen

Tekst volgt nog.

Rijopleiding vlakbij Emmen

Rijbewijs B halen (ook 2todrive)

Sinds een aantal jaar is het mogelijk om vanaf 16,5 jaar te beginnen met rijlessen voor rijbewijs B. Als de kandidaat 17 jaar is, wordt het praktijkexamen afgelegd. Het is dan mogelijk om onder begeleiding auto te rijden. Vanaf 18 jaar mag dit geheel zelfstandig.

Heeft ‘t haast?

Als u zo snel mogelijk uw rijbewijs B wilt (of moet) halen, volg dan een spoedrijopleiding bij onze één van onze ANWB rijscholen.

Kijk op de website van de ANWB Rijschool Hoogeveen voor meer informatie over onze rijlessen.

Ook kunt U terecht bij onze ANWB rijschool Meppel of Emmen

 

Piet Gons Transport- en Rijopleidingen is SOOB-gecertificeerd

Leren rijden met aanhanger (rijbewijs BE)

Met de caravan op vakantie of voor uw werk regelmatig met een aanhanger de weg op? Bij Piet Gons Transport- en Rijopleidingen leert u te rijden met een aanhanger. Dit lespakket bestaat uit 5 uur praktijkles en het examen. Uiteraard is het altijd mogelijk om een extra les in te plannen.

Bij Piet Gons Transport- en Rijopleidingen geven we Code 95-cursussen

Stap voor 2 uur achter een vrachtwagenstuur

Nieuwsgierig naar hoe het is om als vrachtwagenchauffeur de weg te trotseren? Wij geven je de optie om 2 uur lang in vrachtwagen te rijden. Tijdens deze pretles ervaar je hoe het voelt om hoog op de weg te liggen en een groot stuur in handen te hebben. Het is zelfs mogelijk om de les te volgen in een LZV-combinatie. Hiervoor dient u wel 5 jaar in het bezit te zijn van een CE-rijbewijs.  

Leer autorijden bij Piet Gons Transport- en Rijopleidingen in Hollandscheveld